Denne ukens aller beste teknologiartikler

Den digitale alderen kortslutter ikke barnehjerner. Kunstig intelligens redder folk i koma. Den svenske oppskriften på avsindig suksess. Disse og andre innsikter DigitalNorway har luket ut fra den siste ukens beste teknologisaker.

DigitalNorway er et initiativ av og for næringslivet med mål om å øke konkurransekraften til norske virksomheter. Vår oppgave er å sette fart på digitaliseringen av norsk næringsliv. Det gjør vi gjennom å sette virksomheter av alle typer og størrelser i stand til å utvikle og ta i bruk ny teknologi, og gjennom å fasilitere nye samarbeid på tvers av bedrifter og bransjer.

Vi har blant annet radaren på informasjonsstrømmen der ute – nyhetsbrevene, bloggene, publikasjonene – for at du skal være best oppdatert på morgenmøtet. Her er noen av de beste internasjonale sakene vi leste om teknologi sist uke, som du kanskje ikke fikk med deg. For norske godbiter kan du følge med på Nyhetsstrømmen vår på forsiden. Vi tar gjerne i mot tips på perler vi ikke har oppdaget til post@digitalnorway.com.

Ha en god uke!

Her er ukens utvalgte stockphoto med stikkord “digitalisering”:

1.
The New York Times. 
Silicon Valley kaster seg på treningsbølgen. Og det koster deg dyrt.
Av Erin Griffith
Hjemmetreningsutstyr var en gang forvist til garasjen og kjelleren. Med litt hjelp fra Silicon Valley-ingeniører kommer det nå til en stuevegg nær deg, rapporterer New York Times.

2.
CNET
Hva skjedde egentlig med Equifax?
Av Alfred Ng
En lekse for alle som lagrer persondata: Fjorårets store sikkerhetsskandale skapte bølger over hele verden, da Equifax mistet kontrollen over persondataen til 147 millioner amerikanere. Et år senere er dataene fortsatt ikke sikret.

3.
TechRadar
På innsiden av Nokias 5G-fabrikk
Av Steve McKaskill
Nokias fabrikk i Oulo har vært involvert i hver eneste generasjon av mobilteknologi. Techradar tar oss med på innsiden av den hardt prøvede mobilprodusenten, som likevel kommer til å være sentral i utviklingen av 5G-nettverk.

4.
The Wall Street Journal
Hva Apple gjør etter iphonen
Av Christopher Mims
I dag er ‘wearables’ en ganske liten del av Apples forretninger. Men Christopher Mims tror det kommer til å bli en viktigere inntektsdriver og lojalitetsskaper for selskapet enn Iphonen.

5.
Project Syndicate
Løftene og fallgrubene ved AI
Med mindre fordelene ved AI-revolusjonen fordeles jevnt, vil det føre til at teknologier som ellers vil skape høyere produktivitet, inntekstvekst og masse jobber ikke brukes slik de burde, argumenterer en innovasjonsprofessor og en McKinsey-direktør i denne kronikken.

6.
McKinsey
Derfor er datakultur er viktig
Av Alejandro Díaz, Kayvaun Rowshankish & Tamim Saleh
Organisasjonskulturen kan akselerere og styrke anvendelsen av analyse og styre selskaper vekk fra risikable resultater. I denne velskrevne rapporten peker McKinsey på 7 prinsipper som underbygger en sunn datakultur.

7.
The New York Times
Den Store Myten om tenåringsangst
Av Stephen Chen
Et kunstig intelligens-system utviklet i Beijing vil ikke erstatte legenes trente blikk, men kan spore hjerneaktivitet som er usynlig for det menneskelige øyet.

8.
South China Morning Post
Hvordan Sverige ble Europas hovedstad for lønnsomme exits
Av Chris O’Brien
Spotifys IPO og iZettles oppkjøp for 2,2 milliarder dollar var bare de siste bevisene på at Sverige – som lenge har vært anerkjent som et hett oppstartsland – har giret opp enda et hakk. Venture Beat har analysert nabofolket.

9.
Venture Beat
Hvordan Sverige ble Europas hovedstad for lønnsomme exits
Av Chris O’Brien
Spotifys IPO og iZettles oppkjøp for 2,2 milliarder dollar var bare de siste bevisene på at Sverige – som lenge har vært anerkjent som et hett oppstartsland – har giret opp enda et hakk. Venture Beat har analysert nabofolket.

10.
McKinsey
The Automation Imperative
Mange virksomheter jobber jevnt og trutt for å automatisere driften. En ny undersøkelse forklarer hvorfor det er så essensielt å følge med på andres ‘best practice’ for å lykkes selv, og peker på 6 ting vellykkede selskaper ofte gjør.

Denne saken sto først på trykk 10.9.2018 på digitalnorway.com. Den, og mye annet om digitalisering, kan leses her.

FacebookTwitterLinkedInEmail