Det er ingen skam å bli klokere

Vi forbinder en kreativ prosess med noe man gjennomfører internt, og der kun det perfekte sluttresultat vises frem. Slike prosessers dager er talte, og fra nå av gjør vi det motsatte!

Hvordan våger egentlig næringslivet å utvikle produkter og tjenester som ikke befolkningen vil ha? Det er direkte ubehagelig å tenke på hvor mye ressurser som blir brukt bak lukkede dører, til å utvikle produkter som en gang var en ”genial” idé. Og når det presenteres for verden, så viser det seg at nei du, dette var det ingen som ville ha.

For å nå nye høyder, må man tørre å ta sjanser. Man må tørre å vise frem uferdige tanker, og man må tørre å få feedback! Det er akkurat det vi ønsker skal skje i de kreative bransjene i Norge. Og om vi skal være et magasin som omtaler dette, må vi selv sette et godt eksempel:

The Creative Industry Brief er et resultat av testing. Vi har analysert, fått feedback, satt mål, idémyldret, utviklet, justert. Vi har fått mer kunnskap, noe som har gjort oss i stand til å bli bedre, tydeligere, nyttigere, annerledes og ja, vi skal faktisk skrive på norsk.

Gjennom våre publikasjoner, ønsker vi å inspirere flere unge til å gå inn i kreative studieløp, og velge kreative yrker. Eller enda bedre – skape sine egne jobber og konsepter? Jeg vil oppfordre dere til å ta sjanser! Våg å tenke annerledes og ikke vær så redd for at ting ikke blir perfekt ved første forsøk. Ingenting er perfekt i starten.

Jeg tror disse lærdommene kan bidra til ny, norsk velstand. La oss ikke være låst på at det kun finnes et begrenset antall måter å tjene penger på som danser, journalist, gamer eller arkitekt. La oss utfordre oss selv og finne opp tusen nye kreative yrker sammen.

Vi vet at kreativitet er fremtiden, og Creative Industry Brief skal være med på å runde spillet. Det er likevel samarbeid som er nøkkelen til stor suksess, så jeg vil invitere dere lesere til å fortsette å komme med tilbakemeldinger og idéer. Dette skal være en dialog mellom oss, og vi vil sammen sette Norge i sentrum på det kreative verdenskartet. Vi vil aldri gå ut av test- og utviklingsfasen, og det bør ikke du heller!

Forbruker + produsent = sant <3

FacebookTwitterLinkedInEmail