Opportunity Speed Date hos Deloitte Oslo

Fredag 26.april arrangerte Deloitte ”Opportunity Speed Date” for sine ansatte og for entreprenørene på 657 Oslo.

I dag utvikler og endres teknologi og brukervaner seg raskere enn noen gang før, og nye tjenester vokser stadig ut fra kreative miljøer i Norge. Store selskaper er avhengig av å følge med på denne utviklingen, og bli kjent med menneskene bak de gode ideene, – og ikke minst tiltrekke seg de største talentene.

Konsulenthuset Deloitte er et av disse globale selskapene, og som en del av sin innovasjonssatsing utvidet de i 2019 samarbeidet med Norges største coworking space for kreative entreprenører – 657 Oslo. Deloitte håper dette kan være med på å inspirere og fremme nye ideer og løsninger, både for kundene sine og for sine ansatte.

Samarbeid er den nye konkurransen, og startups er den nye oljen 

Gode ideer og løsninger driver verden fremover, og i dag er innovasjon og startups en av de hurtigst voksende økonomiene i Norge. Evnen til å skape nye produkter og tjenester som tas raskt ut i markedet gjør entreprenører til enorm ressurs, en ressurs store globale selskaper trenger.

Deloitte ønsker å komme nærmere den kreative bransjen, for å utvikle muligheter og bli kjent med ny kompetanse. Deres mål er å minske barrierene mellom to svært forskjellige næringer, og tilrettelegge for samarbeid og gode ideer. Men hvordan gjør de det?

Fredag 26.april arrangerte Deloitte ”Opportunity Speed Date” for sine ansatte og for entreprenørene på 657 Oslo.

Arrangørene: Lars Mellgren og Maren Berge Vik fra Deloitte.

Selv for deg som aldri har deltatt på speed date, så forstår du konseptet: To mennesker møtes en kort stund og deler informasjon om seg selv. Trikset er å bryte isen, og komme til neste stadiet, – eller bare gå videre til neste person om kjemien ikke er der.

Dette konseptet gir entreprenører og gründere muligheten til å møte store selskaper som ser etter nye ideer, og det gir dem muligheten til å møte mange potensielle samarbeidspartnere. En speed date tilrettelegger for at et stort selskap, som Deloitte, treffer entreprenører ansikt til ansikt.

Opportunity Speed Date er lavterskel nettverksbygging, som skaper muligheter for begge parter. Nettverksbygging handler om å tiltrekke seg de riktige menneskene, ikke kun de beste ideene. Selskaper med ulike styrker og ulike tilnærminger kan samarbeide ved å kombinere kompetanse og erfaring som skaper verdifulle muligheter.

Mulighetenes marked: Entreprenører og konsulenter i dyp samtale hos Deloitte på Barcode.

Opportunity Speed Date

The Creative Industry Brief tok turen til Deloitte for å kjenne på stemningen før og under Opportunity Speed Date.

Ved å arrangerer dette så håper vi å heve samarbeid, øke innovasjon og få et større perspektiv. Vi tror dette kan hjelpe oss i Deloitte til å bryte gamle tankemønstre, og dette kan igjen skape nye muligheter for oss og våre kunder, sier byråleder Karine Storaker Braaten.

Deloitte håper at Opportunity Speed Date vil oppleves som et nedpå arrangement, som vil oppleves spennende og givende for både dem og entreprenørene.

Vi ønsker å møte menneskene bak de gode ideene, og bli kjent med deres innsikt, erfaring og kompetanse. Vi håper at dagens arrangement vil føre til økt forståelse for hverandres strategier og arbeidsmetoder, og at tilliten styrkes, forsetter Karine Braaten.

Samarbeid er den nye konkurransen: Ulik bakgrunn og kompetanse kan føre til mange ideer.

Opportunity Speed Date er regissert av Maren Berge Vik, Deloitte Human Capital, og Lars Mellgren, Deloitte Digital. Det er første gang dette blir arrangert hos Deloitte, og begge to er spente på hvordan det vil bli tatt i mot, og hvilke muligheter og situasjoner som dukker opp.

Vi vil at konsulenter og entreprenører skal møtes på en litt mer nedpå måte. I utgangspunktet kan det skapes 100 muligheter her i dag, men om én mulighet skapes så vil jeg likevel oppleve det som en suksess, sier Lars Mellgren, Deloitte Digital.

Deloitte serverer frokost før dagens stevnemøter, – egg og bacon. En energirik frokost som gjør deg klar for utfordringer og overraskelser. Rundt i lokalet sitter folk å spiser og snakker, Deloitte-ansatte på et bord, og entreprenører på et annet. Vi spør en hyggelig mann i skjorte og dress om hans forventinger til dagens date.

Jeg vet ikke helt hva mine forventninger er, jeg kommer med et åpent sinn, og jeg er veldig nysgjerrig. Jeg vil gjerne lære mer om startups og se hvordan deres kompetanse kan påvirke vårt kundearbeid positivt, sier Jason Rown, Deloitte Tech.

Da vi spør han hva som trigger nysgjerrigheten ekstra mye, smiler hans og svarer lett.

Jeg er spesielt nysgjerrig på produktdesign, for det er noe helt annet enn det jeg driver med, og jeg ser frem til å høre mer om hva som ligger bak kompetansen og kunnskapen, svarer Jason.

En gründer og en konsulent på date.

Uante muligheter

Camilla Watz Johannssen, leder for 657 Oslo, sier at dette arrangementet er helt i tråd med hva 657 Oslo står for.

Vi er opptatt av å skape muligheter for medlemmene våre, og dette er jo absolutt en gyllen mulighet, sier Camilla.

Leder 657: Camilla Watz Johannssen (foran i svart).

Til daglig styrer Camilla 657 Oslo, som er hjem til mer enn 220 kreative entreprenører på tvers av 85 selskaper.

Dette er to næringer med ulik tilnærming til kunder og marked. Mange av dem hadde mest sannsynlig aldri møttes om dette ikke ble arrangert av Deloitte, og det er det som gjør det så spennende. Jeg tror mange blir positivt overrasket, fortsetter Camilla.

Nettverksbygging er ikke bare verdifullt for entreprenører som trenger å etablere seg, men også for Deloitte som er avhengig av å følge med på innovasjon og utvikling for å kunne forstå sine kunders behov.

Det er mange bransjeledere her i dag, og deres oppgave er å følge med på næringslivet og ha oversikt over hvor den beveger seg og hvordan. De skal vite på hva som skjer til en hver tid. Dette konseptet er en fantastisk måte for dem å opparbeide seg innsikt, forteller en av arrangørene, Maren Berge Vik, Deloitte Human Capital.

Arrangørene holder god oversikt, og etter 8 ½ minutt ber de pent deltakerne om å reise seg og møte et nytt ansikt. Etter de intense minuttene fyller begge parter ut et mulighetskort hvor de skriver ned mulighetene ved et potensielt samarbeid.

Mulighetskort: Deltakerne har 8,5 minutt på seg til å finne mulighetene et samarbeid vil kunne gi dem.

Jeg gleder meg til å se hva som skjer fremover i dag, og hvilke muligheter det åpnes opp for. Jeg overhørte nettopp en kollega fra Deloitte si ”Mai blir en travel måned!”, og det tenker jeg betyr at dette har vært en suksess, sier Maren.

Seriegründer Joachim Levin, startet 657 Oslo med sin partner Anniken Fjelberg i  2012, i dag er han der for å representere kommunikasjons- og designbyrået Superblaise. Vi tok en liten prat med han etter arrangementet hos Deloitte.

Jeg syntes det var veldig overraskende inspirerende, og lærerikt. Det åpnet seg opp mange nye tanker og ideer. Det var virkelig over all forventing! Jeg satser på en blir en second date eller ti, sier Joachim.

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterLinkedInEmail