Gratis opptaksprøveløsninger, vol. 3

Mike med mange opptaksprøvespørsmål fordelt rundt seg.

Studieprogram: Maske- og hårdesign

Oppgave:
Velg en karakter fra Alice i Eventyrland. Tolk, design og smink karakteren til en teaterscene. Bruk følgende vedlegg:

2018Løsning:
Ok, jeg vet at han ikke er en karakter fra Alice i Eventyrland, men jeg har lært meg å stole på magefølelsen, og det eneste jeg klarer å tenke når jeg ser på det vedlegget, er Frode Alnæs fra Dance with a Stranger. Så dette er min løsning:

Fordelen med denne løsningen er at du slipper å tenke hårdelen av maske- og hårdesign. Bakdelen er at du ikke kommer inn på maske- og hårdesign.

2018

Studieprogram: Grafisk design

Oppgave:
Vis oss tre av dine egne arbeider.

Løsning:
Hvis du har allerede har en harddisk full av grafisk design du har designet grafisk, er oppgaven allerede løst. Men hvis du, som meg, aldri har drevet med grafisk design, men likevel kunne tenke deg å søke, kan du med ørlite fingering narre sensor til å tro at du er en erfaren grafiker med særegen stil og lang fartstid innenfor feltet.

Først, lag et verk – en tegning, et akvarellmaleri – ett eller annet som ligner noe et barn kunne laget. Dette gir sensor inntrykk av at du har drevet med design lenge.

2018

Lag deretter et verk med samme tematikk, men med et mer voksent uttrykk, for eksempel inspirert av 1870-tallets realisme. Dette får de som skal vurdere opptaksprøven din til å tro at du har gjennomgått en kunstnerisk utvikling.

2018

Til slutt lager du et verk inspirert av en annen stilretning. Jeg, for eksempel, gikk for postimpresjonismen, men det er selvsagt valgfritt. Dette gjør du for å lure de på opptakskontoret til å tro at du behersker flere uttrykksformer. Hah!

2018

På denne måten kan hvem som helst komme inn på grafisk design, uansett tidligere erfaring.

Jeg håper dette har vært til hjelp! Hvis du lurer på noe i forbindelse med opptaksprøvene, er det bare til å ta kontakt – men helst ikke med meg.

Masse lykke til! Søknadsfrist er 15. april, kanskje best kjent som den nordkoreanske Soldagen.

Mike Torsvik Johansen er student ved Høyskolen Kristiania. Denne artikkelen ble først trykket på Kristianias studentblogg.

 FacebookTwitterLinkedInEmail